Vacature Algemeen Bestuurslid

De Bovengrondse is per direct op zoek naar twee nieuwe bestuursleden (4 uur per week).

 

Over De Bovengrondse
De Bovengrondse is een intersectionele feministische doe-tank, opgericht in 2016 met als missie om samen te werken aan een samenleving waar gelijkwaardigheid vanzelfsprekend is. We gebruiken activisme om mensen aan het denken te zetten over alledaagse ongelijkheid en grote misstanden. Daarbij vinden we het belangrijk om te laten zien dat ongelijkheid op verschillende snijvlakken plaatsvindt. We maken ook publieks programma’s, waarin we mensen uitnodigen om zich te verplaatsen in de ander en na te denken over de toekomst van de samenleving. En wie een plan heeft voor een toffe actie of campagne, kan op onze netwerkavonden medestanders zoeken en advies inwinnen om dat plan vleugels te geven.

De Bovengrondse bestaat uit (jonge) mensen uit allerlei vakgebieden die hun kennis en talenten vrijwillig inzetten om het publieke debat over (gender)ongelijkheid aan te wakkeren. Momenteel bestaat het bestuur uit de drie oprichters; Bregje Hofstede, Marthe de Win en Santi van den Toorn. Aangezien De Bovengrondse hard groeit en het huidige bestuur het erg druk heeft gekregen zijn we op zoek naar twee nieuwe bestuursleden. Daarmee komt het bestuur op 5 personen die gezamenlijk leiding geven aan De Bovengrondse.

Wat ga je doen?
Als bestuurslid ben je medeverantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen van de organisatie, het opzetten van campagnes of programma’s, het aansturen van de vrijwilligers en het uitzetten van de strategie. Je bent daarnaast ook in de uitvoer een belangrijke schakel. Samen met de andere bestuursleden zorg je ervoor dat iedereen lekker kan werken en dat projecten van de grond komen.

Welke werkzaamheden kan je nog meer verwachten

  • Relatiebeheer;
  • Website en sociale media onderhouden;
  • Nieuwsbrieven schrijven en versturen;
  • Pers te woord staan;
  • Financiële administratie;
  • Fondsenwerving;

Jij bent:
Een pragmatische idealist met opgestroopte mouwen. Je hebt kennis van intersectioneel feminisme en het in beweging krijgen van grote groepen mensen, je bent niet bang voor nieuwe ideeën die de boel een beetje opschudden en je houdt van samenwerken en doorpakken.

Werkplek:
Jouw keukentafel of bank :). We hebben momenteel geen kantoor en met corona lijkt het erop dat thuiswerken nog even de norm blijft. We schakelen snel, via Slack en telefoon en proberen elkaar eens in de twee weken bij iemand thuis te zien voor een werksessie.

Startdatum:
Per direct, in overleg.
Omdat we heel nauw gaan samenwerken, en het belangrijk is dat iedereen zich helemaal goed voelt in de samenwerking, hebben we een proeftijd van twee maanden. Daarna zullen we samen evalueren.

Vergoeding:
In principe is er, naast een onkostenvergoeding, geen vergoeding beschikbaar. Iedereen zet zich vrijwillig in voor De Bovengrondse. We beseffen ons dat dit voor mensen een drempel op kan werpen. Ben je enthousiast, maar is een vergoeding voor jou essentieel om dit te kunnen doen? Dan nodigen we je uit om te solliciteren en samen met ons te kijken wat mogelijk is.

Enthousiast?
Solliciteer dan door voor 13 december 2020 je motivatiebrief en CV te sturen naar info@debovengrondse.nl. Bij vragen over de vacature kun je contact opnemen met Santi van den Toorn via santi@debovengrondse.nl

We vinden het essentieel dat het bestuur een afspiegeling is van de maatschappij en zijn op zoek naar mensen met een diversiteit aan achtergronden en ervaringen om gezamenlijk een sterk team te vormen.

Scroll naar top