Abortusbuddy’s

/

In Nederland hebben veel mensen het idee dat zelfbeschikking en dus ook abortus hier prima geregeld is.

Helaas zijn anti-abortusbewegingen niet zo’n ver-van-ons-bed-show als we graag denken: ook hier groeit de anti-keuze lobby en horen we hun geluid vaak terug in de media. De gang naar de abortuskliniek wordt steeds lastiger gemaakt door anti-keuzeprotesten voor de deur. Daarom lanceerde we in samenwerking met Het Humanistisch Verbond het abortusbuddy project. Hierbij kunnen mensen die behoefte hebben aan begeleiding bij hun kliniek bezoek, een aanvraag kunnen doen voor een buddy.

Ben je ongewenst zwanger en wil je niet alleen naar de kliniek? Of wil je meer informatie over dit project? Kijk dan op www.samennaardekliniek.nl.

De buddy’s zijn met zorg geselecteerd en getraind om mensen te begeleiden naar en van de kliniek, zodat zij veilig en zonder inmenging hun keuze kunnen maken. De buddy’s oordelen niet. Ze beantwoorden geen medisch-inhoudelijke vragen, maar verwijzen altijd door naar de kliniek. Ze zorgen er simpelweg voor dat iemand ongestoord de kliniek kan binnenlopen. 

Update: Je kunt je op dit moment niet aanmelden als buddy. Er hebben zich ruim 3500 mensen aangemeld door heel Nederland. In Rotterdam en Den Haag zijn er nu 22 buddy’s aan de slag, als pilot. Bij een geslaagde pilot rollen we uit in de rest van Nederland.

Om op de hoogte te blijven schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Wil je helpen? Doneer dan, wij betalen locatiehuur, coördinatie, trainers en onkosten allemaal met donaties van mensen zoals jij!

In de media

  • Linda Meiden 10 oktober 2019
  • Nieuwlicht 2 september 2019 – Abortusdemonstraties: Intimidatie of hulpverlening?
  • De Ochtend Show to go, 4 juni 2019 – Veel animo voor beveiligen vrouwen bij abortuskliniek
  • RTL Nieuws, 21 mei 2019 – Met een abortus buddy naar de kliniek
  • Kamervragen, 20 mei 2019 – Bodyguards die nodig zijn om vrouwen te begeleiden naar een abortuskliniek
  • RTL Nieuws, 17 mei 2019 – Buddy voor mensen die niet alleen naar abortuskliniek willen
  • Parool, 17 mei 2019 – Bodyguards voor vrouwen die abortus laten uitvoeren
  • Linda.nl, 17 mei 2019 – Buddy’s gezocht voor naar abortuskliniek
  • AD, 17 mei 2019 – Gratis bodyguards voor vrouwen die abortus laten plegen

De anti-abortus lobby groeit ook hier.