Abortus Redt Levens

Manifest voor het leven

Het is tijd voor een ander verhaal over abortus.
Een verhaal dat iedereen aangaat.

Een verhaal over het recht gewenst te zijn.
Een verhaal over het recht om te kiezen.

Te kiezen wat er met je lichaam gebeurt.
Te kiezen wat er met je leven gebeurt.

Een verhaal over opluchting.
Een verhaal over kwaliteit van leven.

Het is tijd voor respect voor ieders keuze.
Het is tijd voor liefde, vertrouwen en begrip.

Het is tijd voor een ander verhaal over abortus.

Abortus redt levens.

Het is tijd voor een ander verhaal over abortus. Een verhaal over het recht gewenst te zijn. Een verhaal over het recht om te kiezen. Abortus redt levens.

Waarom is dit nodig?

Sinds 1984 is abortus legaal in Nederland en toch denken millennials negatiever over abortus dan voorgaande generaties. Schaamte, spijt en een schuldgevoel domineren de verhalen die we krijgen te horen over dit onderwerp.

Dit wordt versterkt door de groeiende conservatieve beweging in Europa, die luidruchtig van zich laat horen voor de deuren van abortusklinieken in Nederland. Anti-keuze-organisaties voeden misverstanden over mensen die voor abortus kiezen. Die zouden egoïstisch zijn en hun hele leven last hebben van het afbreken van hun ongewenste zwangerschap.

Wetenschappelijk onderzoek laat echter zien dat het merendeel achter hun besluit staat, géén spijt krijgt en dat opluchting de meest voorkomende emotie na een abortus is. Daarom lanceren wij de campagne ‘Abortus Redt Levens’, waarmee we aandacht vragen voor een positiever en liefdevoller geluid over abortus.

In de media

logo-rtlnieuws
Logo Linda
Logo Glamour

Abortus Redt Levens.